Proeverij Bier‎ > ‎

2012 De Pimpelmeesch

Zondag 14 oktober.
Een speciale bierproeverij georganiseerd en begeleid door brouwers Ad Kusters en Jeen Brouwer (ja, echt) van De Pimpelmeesch uit Chaam.
Een Brabants onderonsje. Sfeer en tempo zat er dus meteen al in. Jammer van die 22 Omer-gasten die feilloos aanvoelden wat het slechtste moment was om binnen te komen stormen. Maar met wat bakken zoutjes kregen we de decibels toch weer even omlaag.
Met 15 deelnemers een geslaagde bierproeverij met behoorlijk hoge scores voor de bieren.
De begeleidende hapjes waren aangepast aan de Chaamse stijl: worst, kaas en hoenders.
Geen idee hoe die kippetjes smaakten, want ze waren gevlogen voor ik er erg in had.
Reden om het nog een keer over te doen, dus.
Ad en Jeen (Johan mocht niet mee) hadden de zaakjes goed voorbereid met Pimpelmeesch proefglaasjes, eigen viltjes, presentatiemateriaal over de nieuwe brouwerij (open 1e kwartaal 2013) en natuurlijk de zes bieren, waaronder twee zeer bijzondere: Chaamse Dubbel met whiskeymout en een echte primeur: Chaams Winterbier. 
Hieronder de scores:

 Land

Bier

 Brouwerij

 Alcohol  vol. %

 Score

 NLChaams TarwebierDe Pimpelmeesch5,5 % 6,97
 NLChaams Hoenderbier ZilverpelDe Pimpelmeesch6,5 % 6,97
 NLChaams Hoenderbier GoudpelDe Pimpelmeesch7,0 % 6,43
 NLChaamse TripelDe Pimpelmeesch8,5 % 7,17
 NLChaamse Dubbel Special Edition (Whiskeymout)De Pimpelmeesch7,0 % 6,45
 NLChaams Winterbier (Primeur)De Pimpelmeesch8,5% 8,27 


De Goudpel eindigde op de zesde plaats, de meningen waren verdeeld vanwege de geur van het bier. De Dubbel met whiskeymout werd verrassend maar vijfde. Persoonlijk vond ik deze erg geslaagd, maar ook hier werd het gemiddelde omlaag gehaald door lage cijfers vanwegede uitgesproken smaak die je niet verwacht bij een dubbel (daarom is het ook een special edition, maar goed). Het tarwebier en de Zilverpel deelden de 3e en 4e plaats met afgerond een mooie 7. De strijd ging dus tussen twee zware jongens: de Tripel en het nieuwe Winterbier. Een ongelijke strijd, zo bleek na telling, want het winterbier werd met een dikke 8 beloond. Daar lusten we er meer van! Wordt dus vervolgd...Comments