Proeverij Bier‎ > ‎

2013 USA Craft Beers

Bierproeverij van USA Craft Beers onder leiding van Karel van Broekhoven van Bier&cO.

Volle bak deze keer, met nog 6 mensen op de reservelijst. Veel animo dus.
De beschikbaarheid van USA Craft Beers blijft lastig, zo bleek ook uit de last minute changes in de lijst van te proeven bieen, mar dat mocht de pret niet drukken. Karel hield een waar pleidooi voor craft beers en zette een rap tempo in om binne twe uur door de zes bieren te komen, Eigenlijk zeven bieren, want de Imperial IPA van Anderson Valley moest natuurlijk vergeleken worden met de "gewone" IPA (uit blijk, waar weer een nieuwe discussie uit voorkwam).

Voor de hapjes lieten we ons leiden door de amerikaanse smaak: pizza's, muffins, brownies, hotdogs en hamburgers dus. Een bek vol.

 Land

Bier

 Brouwerij

 Alcohol  vol. %

 Score

 USABoston LagerSamual Adams4,86,44
 USAPolestarLeft Hand5,56,59
 USAImperial IPAAnderson Valley8,77,59
 USABock BeerAnchor5,57,47
 USASmoked Porter 2012Alaskan6,57,38
 USASmoke JumperLeft Hand8,87,90 


Alle bieren scoorden dikke voldoendes. De eerste twee lagers kwamen, zoals je mag verwachten, wat lager uit de bus. De strijd om de eerste plaats ging tussen Anderson Valley Imperial IPA en de Smoke Jumper van Left Hand, die met 7.9 de meeste punten scoorde.
Twee brouwers uit de regio, Dochter van de Korenaar en Ramses, waren toevallig (?) ook in De Kleine Wereld en proefden gezellig mee. Bij deze pro's ging de voorkeur naar de Alaskan Smoked Porter boven de Left Hand Smoke Porter. 
Al met al een gezellige en leerzame middag. Voor herhaling vatbaar en met al die mooie bieren in de USA kunnen we nog jaren vooruit met nieuwe bierproeverijen.


Comments